Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Eat Art

Gasztro Megyeri Zsuzsa

Rémisztő menzakaja újragondolva 4. – Grízes tészta

A gasztronómia ellen elkövetett népkonyhai merényletek mindegyikénél van valami alaphiba, amelynek kiküszöbölése után az étel nemcsak ehetővé, de egyenesen kívánatossá válik. Miért lenne másképp a grízes tésztánál?

Gasztro hvg.hu

Magyar ételek meghökkentő tálalásban – fotó

Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy megrendezik az első magyar Eat Art vacsorát. Az eseményen személyesen részt vett az étkezésművészet fogalmának megalkotója, a 81 éves svájci művész, Daniel Spoerri.

Gasztro Gy. Zs.

Mi az Eat Art?

Ezúttal nem az evés művészetéről, a lassúság dicséretéről vagy a gourmet kifinomultságról van szó. Az étkezésművészet műalkotásokban és az asztalon valósul meg, egyfajta társadalmi tükörképet adva.